Dögunalom. Az egyetlen szó, ami jellemzi a mai, egész napon át tartó keddet. Valahol legbelül többször felhangzott a történhetne végre valami, akármi?-féle halk sikoly. Két dög unalmas előadás után még volt egy gyakorlatunk is, ahol egy soros portra kötött ledsort kellett működésre - azaz villogásra bírnunk, Pascalban.

Ez eddig rendben is volna, csakhogy. Magamtól az életben nem jövök rá, hogy az adott portnak mi a címe, hogyan lehet rá írni és róla olvasni; célszerű feltúrni a netet ilyesmikért. Ez ugyebár Windows XP alatt történik, megírjuk az első kisebb programot, amely persze nem működik, mert az XP nem enged hozzáférni a soros porthoz. Akkor menjünk ki DOS-ba. Kimegyünk hát, ott viszont azzal szembesülünk, hogy a gombkiosztás angolra van állítva; magyar billentyűzettel kicsit idegesítő, hogy a vezérlőjeleket csak sokadszorra sikerül beírni.

Mivel a tanár az első öt perc után elhúzott a vérbe, nem találtam problémásnak, ha kicsit öncélúlag is igénybe veszem a böngészőt, úgyhogy felléptem a BioWare oldalára, hátha más is szívott a KotOR dantooine-i részével. A hivatalos fórumon kis keresgélés után megtaláltam a megoldást, mindenre. Igazából rögtön meg tudtam volna találni, de a Solution to all problems topik túlságosan is nyilvánvalónak tűnt, úgyhogy másfelé keresgéltem előbb. Most viszont átírtam a swkotor.ini-ben a kérdéses sort, azóta vígan szaladgálnak a csapattagok. Már amikor nem kell egy eleve gyanús gyilkossági ügyben kérdezősködni, vagy nincsen a környéken támadó szellemű kath hound horda, vagy roskadásig feltápolt mandalori fosztogatók, vagy egy Juhani nevű, ok nélkül rám támadó Jedi.

Még négy nap a jeles eseményig.

Ian van Dahl - Where are you now?