Ezt a Murphy-t jól fejbe kellett volna kólintani annak idején, talán akkor nem lenne ennyi gond a világgal. Például nem az a busz késne, amelyikkel időre mennék. Például a Számítóközpont munkatársai közül nem éppen az lenne házon kívül, akivel nekem boromirra fontos lenne beszélnem. Például adott tárgy gyakorlatai közül nem éppen az lenne betelve, amelyikre én csakis és kizárólag abban az időpontban tudnék bejárni. Például nem az a gép lenne félúton a halálhoz, amelyikhez nekem leülni sikerül.

Napi hiszti letudva, foglalkozzunk a tényekkel! Ezen hamar túlleszünk. S@ti szóhasználatával élve: megint letöltöttem valami kórságot a bucimra. Ettől még vidámabbak a napok, nekem 15 fokban is melegem van, mi több, szakad rólam a víz, fáj a hasam és a fejem, nem tudok enni és inni sem (emiatt számos fektében kapaszkodós alkoholizáló kiruccanásról is le kellett tennem :). Na, ki fedezte fel az előző mondatban a rímképet?

Volt adatbázisrendszerek előadásunk, amin az előadó elmesélte, hogyan szerezhetünk ideális esetben jegyet a leckekönyvünkbe. A folyamat a következő: jegymegajánlót írunk, kijavítják, aztán a dolgozatot meg kell védeni néhány "egyszerű" kérdésre adott "egyszerű" válasz segítségével. Ideális esetben. De ha nem tetszik a pofád, az nem ideális eset...

Azért délután lesöpörtem a lépcsőházat - furán néz ki a panelház így lépcső nélkül -, meg azon ügyködtem, hogy a tévéantennát valami értelmes pozícióba hozzam, ugyanis a panelház valamiért annyira leárnyékolja szerencsétlen szobaantennát, hogy ha egy ujjamat elé tartom, rögtön elmosódik a kép. Nem baj, úgysem adnak a tévében Repülő Cirkuszt és Mementót.

Olvasgatom közben a PHP 24 óra alatt című kiadványt, nagyon érdekes, de hogy nekem több, mint 24 óra kell hozzá, az hétszentség. Viszont a blogbejegyzések megírásán és ezen kívül még mindig nem bír lekötni semmi, pedig próbálkoztam mindennel. Most meg 21:20 van és mindjárt elalszok.

Éppen játszott: Chicane - Love On The Run. Zzz... Hé, mit keresek a metrón? És mi ez a zsömle meg kulcs a zsebemben?