De!

Számos oka lehet annak, hogy az embernek hirtelen egy DVD-re vagy pendrive-ra pörkölhető Windows-telepítőkészletre támad égető szüksége és számos oka lehet annak is, hogy ezt a telepítőkészletet a csillagok égről való leígérése és a pozitív felhasználói visszajelzések ellenére is ódzkodik kedvenc torrentoldaláról beszerezni. Ugyanakkor a cipőt a cipőboltból, hanyattesést az üveges tóttól mantra sem járható út, mivel a Microsoft oldaláról egy ideje már csak termékkód megadásával indítható a letöltés, aminek – ki nem találnátok – szintén számos oka van.

Ilyenkor tesz nagy szolgálatot a Jan Krohn által készített (nagy levegő!) Microsoft Windows and Office ISO Download Tool, amivel garantáltan gyári ISO-kat tudunk beszerezni Windows 7-től és Office 2007-től felfelé a nekünk tetsző polgári kiadásban és nyelven.

Windows ISO Download Tool

A kívánt terméket a jobboldali listából kiválasztva rövid gondolkodás után megkapjuk az elérhető kiadások listáját, a Confirm gomb megnyomása után a nyelvek közül választhatunk, majd az újabb Confirm gomb után megkapjuk a 32- és 64-bites verziók letöltésére szolgáló, egyébként 24 óráig érvényes linkeket, innentől már tetszés szerinti a folytatás.

Ezen a ponton még megjegyezném, hogy manapság Windows 7-et telepíteni hatalmas szopó, pedig már két és fél évvel ezelőtt sem volt éppen körpanorámás. Tényleg minden elismerésem azé, aki nekilát a frissen feltelepített rendszer frissítésének és végig is viszi azt; én ott adtam fel, amikor 11 óra elteltével még a letöltendő csomagok listáját sem érkezett összeállítani a Windows Update, pedig belsős körökben éppen roppant türelmemről vagyok híres. [citation needed]