Nem közveszélyes a részeg bringázás:

Úgy érezték, a részeg kerékpárosoknál az önveszélyességen túl nem áll fenn a közveszélyesség lehetősége – írják a Kormányzati Információs Központtól az MTI-nek.

Azért figyelmeztetnek, hogy ezzel csak azt a szabályt változtatták meg, ami egyáltalán nem engedte, hogy alkohol legyen a kerékpáros szervezetében. Van olyan szabály is, hogy a kerékpárosnak képesnek kell lennie a biztonságos vezetésre, ez továbbra is ott van a KRESZ-ben.

Úgy érzem, a Kormányzati Információs Központnál a napi aktatologató rutinon túl nem áll fenn a következetes gondolkodás képességének lehetősége.

Hogy van-e a kerékpáros szervezetében alkohol és hogy attól az alkoholmennyiségtől ő még éppen alkalmas-e a biztonságos vezetésre, és főleg hogy erről van-e bármiféle szabály a KRESZ-ben, az a való életben eddig sem foglalkoztatott egyetlen kerékpárost sem – pedig az ittas kerékpárosnál kevesebb alkalmas személy létezik annak eldöntésére, hogy képes-e biztonságosan közlekedni, ugye –, most majd legfeljebb a félénkebb fixis hipszterek is meg merik inni a második kézműves sörüket a romkocsmában.

Amúgy az autóvezetőknél is eltörölhetnék a zéró toleranciát, hiszen alapesetben a részeg autósnál sem áll fenn a közveszélyesség lehetősége, amíg otthon, a négy fal között csinálja és nem a forgalomban, közúton.