Az okos leány című népmese csattanóját ellopva most olyan poszt következik, amit meg is írtam, meg nem is, magyarul átnéztem és egybeszerkesztettem azokat a piszkozatokat, amik az aktualitásuk pillanatában azért nem élesedtek ki, mert már a trollkodáshoz is sorszámot kell lassan húzni.

Erőss Zsolt és Kiss Péter hegymászók eltűnése és halála számomra egyetlen nagy tanulsággal szolgált: az, hogy sportolás vagy extrém hobbi űzése közben ne halj meg, nem csupán személyes cél, hanem egyenesen közérdek. A káröröm rettenetes drog, amúgy jámbor embereket tömegével képes pillanatok alatt véres torkú expedíciós szófaszakértőkké változtatni, akik frissen meglelt szakértelmüktől megrészegülve azonnal serpaállatokról meg helikopteres mentésről kezdenek írkálni irkálni, pedig az osztálykiránduláson a Kékestetőn alig mertek leszállni az Ikarusról, annyira féltek a ritkásabb levegő miatti agykárosodástól.

Volt aztán egy remek Monacói Nagydíjunk is, amit egyetlen szóval össze tudok foglalni: kellemetlen. Mégis ez az autós nemakarási verseny volt az, ami a Forma-1-et nem igazán szívlelő Egyesült Államokban nézettségi csúcsot döntött, és ha gonoszkodni akarnék, akkor ez az eredmény valószínűleg évekig megdöntetlen marad, mert nem az ilyen futamoktól szoktak az emberek kedvet kapni ehhez a sporthoz. Bár ott néznek tévén baseballt is, amit csak kicsivel tartok felfoghatatlanabbnak annál, hogy néznek baseballt a helyszínen is.

Ha már témánál vagyunk, gyorsan leírom, hogy van új kedvenc reklámom, amin pillanat alatt képes vagyok felhúzni magam. Nagyon egyszerű az egész, annyit mond benne egy pali, hogy szurkoljon [majdkiíromhogymelyikbankhaadnakpénzet] Ferrari hitelkártyával. A hitelkártyával szurkolást szerintem vásárlásnak nevezik, vagyis hát adóssá válásnak, és máris előttem van, ahogy a baráti társaság vasárnap délelőtt tolja kifelé a [majdkiíromhogymelyikbolthaadnakpénzet]-ből a négy rekesz sört meg a medvehagymás csipszet, ezt a csapatért! felkiáltással lehúzzák a kártyát, aztán otthon körbeülik a tévét, rajt, de hiába fogynak a sörök, a futam csak nem lesz jobb, a bank meg már öt rekesz sör áráról küldi az SMS-t.

És hogy legyen szó ma a Forma-1-ről is, Dávid Sándor sportriporter, kommentátor, a Forma-1 magyar hangja néhány hete elindította a Lapaj szerint című blogot, amit mindenkinek szeretettel ajánlok. Lapaj a Wikipédia szerint 76 éves, ehhez képest annyira érzi ezt a műfajt, hogy a legutóbbi írásában már tudálékos kommentelőknek osztja a szóbeli barackokat.

Elfogytak a draftok, itt hamarosan nemzeti kommentmező nyílik.