Ilyen ez a mai nap, egymás után történnek a lámaságok.

Kezdődött azzal, hogy a laptopon besárgult a vírusirtó, mert kifogásolta, hogy már x napja nem végeztem teljes körű ellenőrzést. Megvitattam magammal, hogy akkor legyen gyereknap, nekieresztettem a teljes vizsgálatot. Kicsit kigúvadt a szemem, amikor közölte, hogy akkor csekély három és fél órányi egyéb elfoglaltságot kellene keresnem magamnak, mert ő addig bizony kufircolni fogja a biteket és a folyton daráló merevlemez mellett még a jegyzetek olvasgatása is sokkal kevésbé tűnik élményszerűnek. Szóval az első félórára azt találtam ki, hogy elfáradok a boltig. Laptop töltőre, hogy ne merüljön le a nagy munkában, cipő fel, irány az áruda! Visszaúton összetalálkoztam valakivel, aki nagyon szeret beszélgetni, szóval egy jó óra eltelt, mire visszaértem a lakásba. Belépek a szobába, sárgán pislog rám a laptop. A drágám pár perccel távozásom után letette magát sleepbe, merthogy nem zajlott semmilyen fontos folyamat. Login, nézem, hol tartott a keresés: még három órát saccol. Óbaz.

A résnyire nyitott ablakon betuszkolta magát egy darázs. A kölcsönös megnemtámadási egyezmény értelmében kinyitottam neki a többi ablakot, hogy érezze csak meg a levegőt és hussanjon ki békével, ám ő ehelyett a feje ütemes ablaküveghez ütögetését választotta, amiben gondolom marhára kifáradt és elmászott valamerre regenerálódni. Nyilván este fog előmászni az asztal mögül, amikor esélyem lesz mezítláb rálépni tök véletlenül a sötétben.

A bolti kiruccanásnak amúgy annyi volt a haszna, hogy megismerkedtem egy új termékkel, ami mazsolás kuglófnak nézett ki, de a címkéjén az szerepelt, hogy KÉZI BEADÁS. Szerintem valaki nagyot fog benne csalódni. Na, megyek és keresek valami alacsony pinggel kecsegtető szervert és szétlövetem magam néhány tíz alkalommal.