Ilyen szép, darabos esőt még sosem láttam. Mész az úton, szakad. Húsz méterrel arrébb tök száraz. Aztán megint nem látsz az esőtől semmit. Mindezt 90 km/h-nál, másfél órán keresztül. Holnap angol zéhá és Hardver 2 vizsga. Mindkettőből annyira fel vagyok készülve, hogy nagyon. Este visszatért a lakótársam is, már a negyedik mondatával elkezdődött az okoskodás, hogy "miért van zárva az ablak, talán félsz a levegőtől?" Honnan is tudhatta volna, hogy előtte öt perccel csuktam be az ablakokat... Na mindegy, már megszoktam úgyis, hogy mindenért én vagyok a ludas, ráhagyom, csak aztán nem értem, miért húzza a száját, ha valamiért visszaszólok.

Este a Hardver jegyzetet olvasgattam, közben Hiperkarmát hallgattam meg Ademát (thx Sati), biztosan sokkal jobb volt, mintha Győzikét néztem volna a tévében, vagy azokat a nagyszerű sztárokat, akik rettenetes lelki megeröltetés terhe mellett is megeszik a bogarakkal teli epret vagy vízbe ugrálnak helikopterről. Én nem tudom, hová tart a magyar média, a közönségnek már csak ilyen ordibálós-jajdefélős-összeteszem magam-énvagyokalokálhíró műsorok kellenek? Miért nincsen évek óta Álljunk meg egy szóra Grétsi Lászlóval? Miért nincsen egy normális zenei műsor, amibe nem Márió meg a Fiesta váltott örökös bérletet? Miért kell azokat a műsorokat, aminek legalább értelme van, késő estére tenni? Mer’ addig is több reklámot látok?

Csókoltatom az egész Matáv/Magyar Telekon bagázst is, nagyon örültem annak, hogy ingyenesen duplázta az ADSL letöltési sebességét, és elnézésüket kell kérnem, hogy ilyen kérdésekkel zargattam őket az ünnepen, hogy kistelepüléseken mikor lesz egyáltalán valamilyen ADSL, hát rohadjak is meg. Addig is emelik a modemes internet percdíját, amiről persze hallgatnak és csak a havi számlán tüntetik fel k*rva apró betűkkel. Komolyan mondom, havi 16 órányi internethasználatért lassan többet kell fizetni, mint egy korlátlan ADSL havidíja, és azért lényeges különbség van a két szolgáltatás között.