Iszonyat borongós és hűvös idő volt ma, amikor Prog. előadásra mentem, még esett is. Említésre méltó dolgok nem történtek, csupán megjegyezném, hogy rajtam kívül egyetlen ismerős jött csak órára. Utána mentem az ISzK-ba, mert a tegnap beharangozott oldalt még fel kellett töltenem a szerverre, meg a saját oldalamon is frissítés volt esedékes. Amúgy csak napok elteltével tűnt fel nekem, hogy egy darab játékot nem indítottam el egész hétvégén, és most is csak kipróbáltam gyorsan a Live For Speed S2 Alpha demóját, amit ajánlok letöltésre mindazoknak, akik látni szeretnék, milyen játékot lehet 60 MB-ból kihozni. Döbbenet. Szóval vagy az angol fordítással foglalkozok, vagy az oldalamat fejlesztem - amennyiben a tartalommal való feltöltés annak számít.

Visszatérve az ISzK-ra, pont volt egy szabad gép, lehuppantam elé és végeztem volna a dolgomat, ha... Ha valamelyik baromállat nem állította volna át a billentyűzetet angolra, továbbá nem b*szta volna el azt az amúgy is birka IE-t. Mert hogy Total Commanderrel nem tudok FTP-zni, az rendben van (?), de hogy a webes felületű FTP sem megy, az már személyes sértésnek számít. Ezek mellett valamiért nem lehetett egyszerre két IE-t nyitva tartani, mert a második megnyitásakor az első bezáródott. Hátanyád!
Végül átültem egy másik helyre, de alig végeztem el a feltöltést, amikor a teremben lévő gépek felének megszűnt a netkacsolata teljesen. Ebben az is bosszantó, hogy a mellettem ülőnek semmi gondja nem volt, sőt örült, mert tök gyors lett a böngészés. Másik negyvenen meg verték a fejüket a falba az idegtől. A minden helyzetre felkészült operátorok először haditanácsot ültek, majd miután megvitatták a teendőket, széttárták a karjukat és sajnálkozva néztek, egészen addig, míg valamelyik sasszem észre nem vette, hogy eggyel kevesebb kábelköteg van bedugva a fali csatlakozóba, mint ahány socket van, aztán diadalittasan közölte a többivel, hogy valaki kirúghatta onnan a kábelt. Persze, egy kétszáz kilós szekrény mögött, tőlük fél méterre. Nahiszen...

Ezek után nagy kedvvel mentem angolra is, jövő héten be kell mutatni a fordításból egy oldalt, de ezenkívül megint az volt, hogy addig csavartunk egy mondatot, mire nagy nehezen talált egy elszólásnyi hibát és a képünkbe - pontosabban az enyémbe - vághatta, hogy "... mert még ennyit sem tudnak, vigyék vissza a nyelvvizsgát oda, ahol vették..." Megintcsak nem tudom, hogy milyen erő tartott vissza attól, hogy összeszedjem a dolgaimat és egy odalökött "sz**sz te még f***t"-tal (inspired by cipőárus bácsi) kimenjek a teremből. Látván az egyáltalán nem titkolt felháborodásomat, később megjegyezte, hogy elég furcsán nézek rá, biztosan valami huncutságot tervezek. Na persze, a pad módszeres ráborítása és a filctoll torkán történő lenyomása valóban huncut dolog lett volna.