Nyárközepi podkasztsoroló

Nfol @ 2013. augusztus 1.

Egyszer már összeszedtem, hogy mely podkasztokat hallgatom, de azóta eltelt másfél év és történtek változások mind a műsorok, mind a podkasztok fogyasztását illető hozzáállásom (Játék! Bögre!) terén, úgyhogy itt az ideje a revíziónak.

Az egyik legfontosabb változás, hogy sikerült úgy kialakítanom a rendszert, hogy mindig legyen betárazva néhány órányi hallgatnivaló, de soha ne legyen elriasztó méretű a már letöltött és a letöltésre váró adások listája. Ezt úgy értem el, hogy egyrészt elhagytam néhány műsort, másrészt a maradékból is tényleg csak azokat az epizódokat töltöm le, amik a shownotes alapján érdekesnek ígérkeznek (ez eleinte meglepően nehéz), harmadrészt pedig a letöltött, de két hétnél tovább érintetlenül maradtakat is törlöm.

Ennek persze feltétele, hogy a műsor készítői értelmes adástartalmat adjanak a podkasztjuk feedjéhez (de legalább a honlapjukon legyen elérhető), meg annak is szoktam örülni, ha van közvetlen letöltési link. Ha még a fájlnév és az MP3 metaadatok is ki vannak töltve, az plusz ceruzás kisötös. Érdekes módon éppen a hobbisták figyelnek erre oda, nem pedig a megélhetési podkaszterek.

Na de jöjjön a lista:

Amiknek különböző okok miatt búcsút intettem:

Nagy tanulságokkal ez a poszt azt hiszem, nem szolgált, azért remélem, némi haszna tán mégis akad.

2 hozzászólás:

Itt lehet puttyogtatni!